Υπερελαφρό αεροσκάφος συνετρίβη στην Κομοτηνή

-

    Τα συντρίμμια υπερελαφρού αεροσκάφους, με πλήρωμα δύο ατόμων, το οποίο απογειώθηκε στις 22-09-2017, περί τις 12:40, από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία, εντοπίστηκαν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Λίγες ώρες αργότερα, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν νεκροί οι δύο επιβάτες του μικρού αεροσκάφους.  Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, οι οποίοι άφησαν την τελευταία πνοή μετά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Το χρονικό του δυστυχήματος

    Το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

    Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας.

    Στις 17:00, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, σε αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

    Στο αεροσκάφος, τα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν στην Κερασιά Ροδόπης, επέβαινε ζευγάρι Ουκρανών, οι έρευνες για τον εντοπισμό ξεκίνησαν αμέσως και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπεφτε καταρακτώδης βροχή.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή επιχειρούσαν, με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: protothema.gr

 

Προβληματισμοί ...

H Δημοκρατία, σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέπτεσαι, ακόμα κι όταν δεν είσαι σε θέση να σκέπτεσαι.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account