Επιχείρηση διάσωσης στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο

-

    Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση μιας γυναίκας που έχει τραυματιστεί στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο, ξεκίνησε από τις 11 το πρωί του Σαββάτου 6-1-2018.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο "Γ. Αποστολίδης" και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το καταφύγιο "Γ. Αποστολίδης" πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.  Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι σοβαρή.

    Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο "Γ. Αποστολίδη" και αναμενόταν το Super Puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

    Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα.

Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τελικά έληξε το θρίλερ με την 35χρονη που είχε τραυματιστεί στον Ολυμπο.

    Το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας την παρέλαβε από το καταφύγιο "Γ. Αποστολίδης" και την μετέφερε στο νοσοκομείο της Λάρισας, περίπου στις 1:30, τα ξημερώματα της Κυριακής.  Στην πρώτη προσπάθεια που έγινε, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο και αποχώρησε από την περιοχή, καθώς έπεσε το σκοτάδι.  Το Super Puma επέστρεψε, με νυχτερινό εξοπλισμό και κατάφερε να παραλάβει τη γυναίκα.

-

Στις φωτογραφίες φαίνεται το σημείο του ατυχήματος

Πηγές: hrt.org.gr, aftodioikisi.gr

Προβληματισμοί ...

Γιατί λέγονται πολύ-θρόνες αφού κάθεται μόνο ένας;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account