Χιονοδρομικό στους Μελισσουργούς;

-

    Τη βεβαιότητα ότι η περιοχή των Τζουμέρκων είναι απολύτως κατάλληλη για την δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου εξέφρασε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθούν όλοι οι οικονομοτεχνικοί παράγοντες.

    «Το αίτημα για χιονοδρομικό κέντρο είναι παλιό και θα έλεγα ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεί που συνηγορούν στο ότι η περιοχή των Τζουμέρκων και ιδιαίτερα η περιοχή Μπαλντινέσι και Σταυρός των Μελισσουργών είναι απολύτως κατάλληλη για τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου.  Αυτό το λέμε γιατί υπάρχει μια πρώτη μελέτη από το ΑΠΘ.  Είναι παλιά μελέτη και πιθανά να χρειάζεται επικαιροποίηση, όμως έχουμε ένα πρώτο στοιχείο ότι αυτή η περιοχή, λόγω της ποιότητας και της ποσότητας του χιονιού, αλλά και των κλίσεων που υπάρχουν, προσφέρεται για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου.

    Μένει αυτό να αποφασιστεί σε ανώτερο επίπεδο και εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε εφόσον δούμε το οικονομοτεχνικό κομμάτι, καθώς στην Ήπειρο ήδη λειτουργούν δύο Χιονοδρομικά Κέντρα και αφού δούμε και τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, να το προχωρήσουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα», σημείωσε.

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση

    Την ανάγκη προσεκτικών κινήσεων και στο κομμάτι της ανάπτυξης τουριστικών υποδομών γενικότερα, σημείωσε ο κ. Σεντελές, απαντώντας σε άλλη ερώτηση.  Όπως ανέφερε στην περιοχή εντοπίζονται ελλείψεις σε επίπεδο καταλυμάτων τις περιόδους αιχμής, ωστόσο, η ανάπτυξη νέων υποδομών θα πρέπει να γίνει με ορθολογιστικό τρόπο, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα μελλοντικά.

    «Η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον.  Αυτή είναι η προίκα μας.  Όσες επενδύσεις γίνουν, θα πρέπει να γίνουν αφού προηγηθεί κάποια μελέτη για το τι χωράει στην περιοχή.  Αφού προχωρήσουμε με αυτά τα βήματα και με την άρση της απομόνωσης μέσω των οδικών αξόνων, νομίζω ότι η περιοχή θα φτάσει ψηλά, γιατί έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει αυτό», ανέφερε.

 

Πηγή: epiruspost.gr

Προβληματισμοί ...

Γιατί το λένε λευκό κρασί αφού είναι κίτρινο;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account