Η DRIVEN συμμετέχει στο 1ο Off Road Adventure Festival

-

Τα κορυφαία σεμινάρια οδήγησης από την DRIVEN στο 1ο Off-Road Adventure Festival.

    Το Κέντρο Ασφαλούς / Οικολογικής οδήγησης DRIVEN είναι η συλλογική προσπάθεια των έμπειρων / εκπαιδευμένων οδηγών αγώνων και δημοσιογράφων του ειδικού τύπου στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

    Όλοι οι συντελεστές του έχουν δεκαoκτααετή εμπειρία στη μετεκπαίδευση οδηγών (κατόχων διπλώματος) και έχουν συνεργαστεί επιτυχώς με τις περισσότερες πολυεθνικές, όσο και μεγάλες ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

    Έμπειροι οδηγοί, οδηγοί αγώνων, μετεκπαιδευμένοι σε μεγάλα ανάλογα κέντρα της Ευρώπης, όλοι με πτυχίο εκπαιδευτή Skid Car (του καλύτερου παγκοσμίως εκπαιδευτικού εργαλείου για οδηγούς), έχουν συνεργαστεί μαζί με το Ινστιτούτο Μεταφορών, το ΑΠΘ, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς στο Κοινοτικό Πρόγραμμα ΑΔΗΡΙΤΟ, και στο πρόγραμμα Close To, ενώ έχουν προετοιμάσει έως και την αντιπροσωπευτική ομάδα της ΒΡ Ελλάς για την επιτυχή συμμετοχή της σε παγκόσμιο διαγωνισμό με μεγάλους τράκτορες.

    Βασικό πεδίο υλοποίησης των προγραμμάτων μας είναι ο χώρος (Riding School (πρώην Auto Festival), αλλά και το Kartodromo Αφιδνών, το Attart off road park, η πίστα των Σερρών, η πίστα καρτ της Καλαμάτας και ο χώρος εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης Α.Ε. στη συμπρωτεύουσα.

    Καταξιωμένοι οδηγοί αγώνων και εκπαιδευτές (διαπιστευμένοι στον ΟΑΕΔ), πιστοποιημένοι από σχολές του εξωτερικού, με συνεχή εμπειρία (έχουν μετεκπαιδεύσει σχεδόν 20.000 Έλληνες οδηγούς σαν ιδρυτικοί και βασικοί εκπαιδευτές του Κέντρου) από το 2000 έως σήμερα.  Χρησιμοποιώντας πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν στην πράξη τα μυστικά που επιτρέπουν στον κάτοχο άδειας οδήγησης να κινείται σε οποιεσδήποτε συνθήκες με ασφάλεια. Πρόκειται για τους εξής:

Mανώλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Mιχελακάκης, Δημήτρης Βαζάκας, Στέφανος Αττάρτ, Κώστας Αργυρίου, Κώστας Πανουργιάς, Γιάννης Κάττωριτς, Βασίλης Παραθύρας, Δημήτρης Κύρκος, Κριστιάν Τσαντούλας, Γιάννης Κασίμης, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Νίκος Μουζάκης και Νίκος Τσάδαρης.

Η μετεκπαίδευση οδηγών είναι πλέον παγκόσμια πρακτική

 • Η μετεκπαίδευση των οδηγών είναι μια αναγκαιότητα που προέκυψε παγκόσμια εξ αιτίας των υψηλών δεικτών τροχαίων που δημιουργούν τεράστιο κοινωνικό, αλλά και εταιρικό πρόβλημα.
 • Ειδικότερα στην Ελλάδα, μια από τις χώρες που καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα τροχαίων δυστυχημάτων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η μετεκπαίδευση των τακτικών (με δίπλωμα) οδηγών, είναι εκτός από κοινωνικό έργο μια διαδικασία που εγγυάται μεγάλα οφέλη σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρίες έχουν στα προγράμματα επιμόρφωσης υγιεινής & ασφάλειας των υπαλλήλων τους, τα σεμινάρια οδήγησης (ασφαλούς, οικονομικής / οικολογικής, 4Χ4, Off Road, Σπορ, κ.λπ.).
 • Τα σεμινάρια οδήγησης, απευθύνονται τόσο σε οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων, όσο και σε όλους όσους οδηγούν για οποιονδήποτε λόγο, καθώς ακόμα και μια μικροσύγκρουση έχει ποικίλες δυσμενείς επιπτώσεις στην ζωή μας.

    Το βασικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης οδηγών της DRIVEN (που επιδοτούνται και από το ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ), περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές ενότητες.

    Στο θεωρητικό σκέλος αναλύονται τα εξής:

 1. Ανάλυση βασικών αρχών ασφαλούς οδήγησης (θέση οδήγησης, τοποθέτηση χεριών στο τιμόνι, φυσική κατάσταση-διατροφή, σωστοί χειρισμοί, κ.λπ.)
 2. Ανάλυση της δυναμικής του αυτοκινήτου κατά την επιτάχυνση, επιβράδυνση και επάνω στη στροφή καθώς και εκμάθηση στην επιλογή των σωστών γραμμών.
 3. Ανάλυση βασικών αρχών για την οδήγηση το βράδυ, στον αυτοκινητόδρομο, σε χώμα, στη βροχή και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
 4. Οργάνωση και προγραμματισμός αυτοκινήτου για ταξίδι.
 5. Αναφορά στη σωστή προετοιμασία και συντήρηση του αυτοκινήτου.
 6. Τρόποι οικονομικής/οικολογικής οδήγησης.
 7. Ενέργειες σε περίπτωση ατυχήματος – άλλου συμβάντος.
 8. Βασικά αίτια ατυχημάτων.

    Στις πρακτικές ασκήσεις προσομοιάζονται ακραίες καταστάσεις που μπορεί ο οδηγός να συναντήσει σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, αλλά και ιδιαίτερες συνθήκες οδήγησης όπως το off road.  Οι βασικές ασκήσεις είναι:

 1. Έλεγχος επάρκειας οχήματος / μικροεπισκευές
 2. Θέση οδήγησης / χειρισμός βασικών χειριστηρίων
 3. Ευθυγράμμιση στροφών / διαδοχικές στροφές
 4. Φρενάρισμα πανικού με ταυτόχρονη αποφυγή εμποδίου
 5. Εκμάθηση αντίδρασης σε υποστροφή/υπερστροφή/υδρολίσθηση μέσω υλεκτροϋδραυλικού προσομοιωτή (Skid Car)
 6. «Ανάποδο» τιμόνι / προοδευτικοί χειρισμοί μέσω του μηχανικού προσομοιωτή (mini Skid Car)
 7. Ιδιαιτερότητες οδήγησης αυτοκινήτων με τετρακίνηση και τα μυστικά του off road
 8. Τρόποι φόρτωσης, ασφάλιση φορτίων και οδήγηση έμφορτων οχημάτων (επιβατικών & φορτηγών)

DRIVEN: Κέντρο Ασφαλούς & Οικολογικής Οδήγησης

www.driven.edu.gr

E-mail: tsadarisn@driven.edu.gr

Προβληματισμοί ...

Για ποιό λόγο σιδερώνουν τις πυτζάμες;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account